Αφιερωματα

Ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδικό κάθισμα!

Σχεδιάζεις ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδικό κάθισμα; Ανακάλυψε πώς να εξασφαλίσεις μία ασφαλή και άνετη εμπειρία ενοικίασης για σένα & την οικογένεια σου.
Ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδικό κάθισμα!

Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με την οικογένειά σου και ψάχνεις να βρεις το κατάλληλο όχημα που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου; Αν ταξιδεύεις με μικρά παιδιά, τότε τα παιδικά καρεκλάκια είναι απαραίτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ταξίδεψε άνετα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια με τη βοήθεια της Carwiz. Βρες την ιδανική λύση για εσένα και την οικογένειά σου και προχώρησε σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων με παιδικό καθισματάκι εύκολα και γρήγορα.

Τι να προσέξεις για να διασφαλίσεις τη μέγιστη ασφάλεια

Στον ιστότοπο της Carwiz, θα ολοκληρώσεις την ενοικίαση του αυτοκινήτου σου με την προσθήκη του κατάλληλου παιδικού καθίσματος διασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Αν έχεις επιλέξει να φτάσεις στον προορισμό σου αεροπορικώς, για ακόμα περισσότερη άνεση και για να αποφύγεις την ταλαιπωρία, τότε το παιδικό καθισματάκι θα χρειαστεί σίγουρα. Προτού ξεκινήσεις για διακοπές με το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσεις πως το παιδικό κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά. Επίσης, να θυμάσαι ότι το βρεφικό κάθισμα θα πρέπει να είναι πάντοτε στραμμένο προς τα μπροστά και ποτέ στραμμένο με την πλάτη όταν τοποθετείται στο μπροστινό κάθισμα. Διάβασε τον οδηγό της Carwiz που αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδικό κάθισμα και ετοιμάσου για τις πιο ασφαλείς διαδρομές.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 5+1 προορισμοί για διακοπές με αυτοκίνητο

# Διάλεξε το σωστό μέγεθος παιδικού καθίσματος

παιδικό καθισματάκι

Για την ασφάλεια και την άνεση του παιδιού, θα πρέπει κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου σου να επιλέξεις και να προσθέσεις το παιδικό κάθισμα που ανταποκρίνεται στην ηλικία του. Επιπλέον, φρόντισε να ακολουθείς πιστά την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να χρησιμοποιείς το σωστό μέσο περιορισμού. Κράτα στα υπόψη ότι τα μικρά παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στο πίσω μέρος του οχήματος και να κάθονται στο σωστό καθισματάκι. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που δεν είναι αυτό εφικτό, αν για παράδειγμα το όχημα είναι διθέσιο ή αν δεν υπάρχει χώρος στο πίσω μέρος, τότε μπορείς να τοποθετήσεις το παιδικό κάθισμα στη θέση του συνοδηγού. Προσοχή όμως, γιατί σε αυτή την περίπτωση το καθισματάκι θα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πίσω και να μην κοιτάζει προς τον αερόσακο. Αν βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα και ψάχνεις τον απόλυτο kids friendly προορισμό, προχώρησε σε ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα και φύγε για αξέχαστες διαδρομές με την οικογένειά σου.

Δες και αυτό: Προορισμοί κοντά στην Αθήνα: Μία ανάσα με το αυτοκίνητο!

# Χρησιμοποίησε σωστά τα μέσα συγκράτησης

παιδί σε κάθισμα

Η χρήση συστημάτων συγκράτησης στα παιδιά που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα είναι απαραίτητη. Να σημειωθεί ότι οι ιμάντες πρόσδεσης είναι ειδικά σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία στα παιδιά που κάθονται στο πίσω μέρος. Για καλύτερη και πιο σωστή συγκράτηση θα πρέπει να περάσεις και να δέσεις τη ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μην ξεχνάς ότι η ζώνη ασφαλείας πρέπει να τυλιχτεί και να είναι τεντωμένη για να παραμείνει το παιδικό κάθισμα σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια που το όχημα βρίσκεται εν κινήσει. Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάσαι πως η ζώνη είναι υποχρεωτική για τα παιδιά.

# Ενεργοποίησε την παιδική ασφάλεια στις πίσω πόρτες

οικογενειακή εκδρομή

Εξαιρετικά σημαντικές είναι και οι παιδικές ασφάλειες στις πίσω πόρτες του οχήματος. Συνήθως, οι παιδικές ασφάλειες βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των δύο πίσω θυρών. Μόλις ενεργοποιήσεις την παιδική ασφάλεια, την βάλεις σε θέση κλειδώματος δηλαδή, η πίσω πόρτα θα είναι αδύνατο να ανοιχτεί αν δεν τραβήξει κάποιος το εσωτερικό χερούλι. Για να θέσεις λοιπόν την ασφάλεια σε θέση κλειδώματος αρκεί να την ενεργοποιήσεις χρησιμοποιώντας το κλειδί του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα οχήματα μπορεί η διαδικασία να είναι ακόμη πιο εύκολη με τη χρήση ενός διακόπτη «on-off». Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέψεις οποιαδήποτε κίνηση από παιδιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος να κάνουν κάποια απότομη κίνηση η οποία μπορεί να προκαλέσει το απότομο άνοιγμα των θυρών ακόμα και όταν το όχημα κινείται. Για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη εμπιστεύσου την Carwiz και επίλεξε το ασφαλέστερο όχημα για τα ταξίδια σου.

# Μην τοποθετείς πράγματα στην εταζέρα

μετέωρα

Σε μεγάλα αλλά και μικρά ταξίδια όταν έχουμε μαζί μας παιδιά συνηθίζουμε να φορτώνουμε υπερβολικά το όχημά μας με βαλίτσες και μικροπράγματα. Όμως, αυτό που πρέπει να έχεις ως γνώμονα είναι η ασφάλεια όλων των επιβατών και ειδικότερα των μικρών παιδιών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή και να τοποθετείς τις αποσκευές σου και οτιδήποτε άλλο στον χώρο αποσκευών και να αφήνεις άδεια την εταζέρα. Έτσι, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή ατυχήματος θα μπορέσεις να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς από αντικείμενα που μπορεί να εκσφενδονιστούν. Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος, φρόντισε όλες οι βαλίτσες και οι μεγάλες αποσκευές να εφάπτονται σωστά στον χώρο των αποσκευών και να είναι καλά δεμένες. Επιπλέον, πρόσεξε να μην υπάρχουν ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου για να αποφύγεις και πάλι την όποια πιθανότητα τραυματισμού των επιβατών.

Το παιδικό κάθισμα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο στις οικογενειακές εξορμήσεις μιας και μειώνει τα περιθώρια λάθους και αυξάνει την ασφάλεια των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ακολούθησε όλα τα βήματα και πάρε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για εσένα και την οικογένειά σου. Απέβαλε το άγχος και ξεκίνα για τις πιο διασκεδαστικές διαδρομές με ασφάλεια και σιγουριά. Για όποιον λόγο και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Carwiz είναι η μοναδική και η πιο ασφαλέστερη λύση για τις μετακινήσεις σου. Επίλεξε την Carwiz, την καλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου και βρες από την ιστοσελίδα μας μια ευρεία γκάμα οχημάτων. Ολοκλήρωσε σήμερα την κράτησή σου με την αξιοπιστία και την επαγγελματική υποστήριξη της Carwiz!

Ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδικό κάθισμα!

Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα CARWIZ χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν συνεχίσετε να βλέπετε αυτόν τον ιστότοπο, θα θεωρήσουμε ότι συμφωνείτε με τη χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες »