Καλώς ήρθατε στην Κεφαλονιά!

Καλώς ήρθατε στην Κεφαλονιά!

Δημιουργία κράτησης

Διαφορετικό γραφείο επιστροφής
Έλεγξε ή διαμόρφωσε την κράτηση σου

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Καλώς ήρθατε στην Κεφαλονιά!

Νησί του Ιόνιου Πελάγους με πληθυσμό 45.000 κατοίκων.

Η Κεφαλονιά πήρε το όνομα της από τον μυθικό ήρωα Κέφαλο. Το όνομα της σημαίνει ουσιαστικά ‘’νησί με κεφάλι’’, έτσι πιστεύεται επίσης ότι πήρε το όνομα της λόγω του σχήματός της.

Γεωγραφικά η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο. Η Κεφαλονιά μαζί με την Ιθάκη απαρτίζουν το νομό Κεφαληνίας και Ιθάκης, του οποίου πρωτεύουσα είναι το Αργοστόλι.

Ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται στις 45.000 περίπου. Αναφορικά με τον πληθυσμό είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Ελλάδας, με ρυθμό ανάπτυξης 35% - 40% κατά τη δεκαετία του 1990. Το Αργοστόλι είναι η πατρίδα του ενός τρίτου του πληθυσμού του νησιού και το Ληξούρι είναι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του. Σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού του νησιού ζουν σε αυτές τις δύο πόλεις.

Βόρεια της Κεφαλονιάς είναι η Ιθάκη, ένα νησί που χρωστάει τη δόξα του στην Ελληνική Μυθολογία. Είναι παγκοσμίως ξακουστή χάρη στον Όμηρο και τα επικά συγγράμματα Ιλιάδα και Οδύσσεια, όπως και χάρη στη γενέτειρα του μυθικού ήρωα Οδυσσέα.

Επικοινωνία

Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα CARWIZ χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν συνεχίσετε να βλέπετε αυτόν τον ιστότοπο, θα θεωρήσουμε ότι συμφωνείτε με τη χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες »